Како да изберете паметен прекинувач?

Прекинувачот ја контролираше работата на сите домашни апарати, тој е многу важен дел во процесот на уредување на домот.Како што квалитетот на животот на луѓето е се подобар, изборот на прекинувачки панел е сè поголем, па како да го избереме вистинскиот прекинувач?

Историја на контролни прекинувачи

Најоригиналниот прекинувач е прекинувачот за влечење, но јажето на прекинувачот за рано повлекување лесно се раскинува, па постепено се елиминира.

Подоцна, беше развиен издржлив прекинувач за палецот, но копчињата беа премногу мали и не работеа доволно непречено.

По подобрувањето е големиот прекинувач за искривување на плочата, што е еден вид подобрување на оперативното искуство, а не традиционалните копчиња на големи панели, поудобно работење.

прекинувач 1

Во моментов, популарниот интелигентен прекинувач на пазарот не само што ги има предностите на големата контролна област на искривување на плочата, туку има и карактеристики на безбедна употреба, мазен допир и чувствителен одговор.

628

Разликата помеѓу паметен прекинувач и обичен прекинувач

1. Облик материјал

Обичните прекинувачи генерално се направени од пластични панели, со монотони и униформни стилови и лесно стареење и материјали за обезбојување.Интелигентниот прекинувачки панел генерално прифаќа напредни материјали, кои не се лесни за стареење и поубав дизајн на обликот.

2. Функција

Обичен прекинувач рачно механичко работење, силно притиснете.Интелигентниот прекинувач интегрира различни функции, како што се сензори за допир и ноќни функции.Контролата на допир е лесна и брза, а мобилната контрола може да се реализира преку поврзување со APP.Функцијата за повеќекратна контрола на интелигентниот панел може да ги контролира светилките со повеќе светилки во исто време;Едно копче целосно вклучено, функција за целосно исклучување, функција за автоматско исклучување за задоволување на различни потреби.

3. Безбедност

Заедничката табла со прекинувач не е водоотпорна и не може да се ракува со влажни раце, што може да резултира со електричен удар.Интелигентниот прекинувачки панел усвојува интегриран дизајн, водоотпорен, против истекување, анти-шок, високо ниво на безбедност.

4. Услужен век

Обичниот прекинувач може да се користи долго време, механички дефект на притиснете, лесно се оштетува, краток век на траење.Интелигентниот прекинувач користи режим на допир за отворање и затворање, нема механички функционални копчиња, не е лесно да се оштети, долг работен век.

5. Бучавата

Обичните прекинувачи создаваат звук „клик“ кога се вклучени или исклучени.Брзиот звук на интелигентниот прекинувач може да се вклучи или исклучи со поставување, со што ќе добиете тивок и удобен дом.

Паметен прекинувач OWON ZigBee

OWON Zigbee паметен прекинувачподдржува интеграција на master-slave, климатизација, подно греење, комбинација на контрола на светилки, интелигентна контрола, одржување Bluetooth и други функции.Стандардниот режим на контрола на светилката е кога е вклучен панелот, кој го контролира и прилагодува внатрешното осветлување.Дополнително, режимот за контрола на температурата го поддржува прилагодувањето на ладењето и греењето на внатрешните климатизери и подното греење, како и интегрираната контрола на внатрешните и надворешните единици.Панел за решавање на различни потреби, не само што го спаси прекинувачот окупирана област, зголемување на ѕид декорација убава, поудобно за домот на системот за контрола.


Време на објавување: 29-10-2021 година
WhatsApp онлајн разговор!